Algemeen

Gymnastiekvereniging VKW

De vereniging is opgericht op 7 oktober 1930. Onze club bestaat dus al bijna 100 jaar! VKW betekent Vlugheid en Kracht Westerbork. Vroeger werd er zowel gegymd als gevoetbald. Later is de vereniging gesplitst. Nu hebben we een voetbalvereniging VKW en een gymnastiekvereniging VKW in Westerbork. Hieronder een foto van de clubleden uit 1937.

Onze vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). We geven onze leden de gelegenheid te sporten in een gemoedelijke sfeer. Voor alle kinderen van het basisonderwijs en voor (oudere) jongeren bieden wij onze lessen aan.

Ons sportaanbod bestaat uit gymnastiek en turnen.
De lessen worden gegeven in de sportzaal van de Groene Borg (Homaat 2, Westerbork).

De gymlessen worden aangeboden in verschillende groepen. Onze groepsindeling is gelijk aan de groepen van de basisschool. Gymgroep 7+ is voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool en voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs.

De turnlessen zijn vanwege de groepsgrootte gesplitst in een jongeren- en een ouderengroep maar de turnleden trainen deels ook samen.

Afhankelijk van je belangstelling kun je kiezen voor gym of voor turnen of voor allebei. Lees hierover meer bij het sportaanbod.

Voor gym- en turnleden zijn er naast de lessen ook wedstrijden. Elk jaar worden er clubkampioenschappen georganiseerd voor alle gymnastiekleden vanaf 6 jaar. Vanaf het seizoen dat een lid 10 jaar wordt, zijn er tijdens het turnseizoen regionale KNGU (RWS) wedstrijden, waar een ieder op haar niveau aan mee kan doen.

Naast de lessen en wedstrijden bieden we de leden af en toe andere activiteiten, zoals een kamp, uitvoering, extra training in een grotere sporthal of een uitje zoals samen springen in een trampolinehal.

Onderstaand het aanmeldformulier, informatie voor nieuwe leden en het huishoudelijk reglement.

Aanmeldformulier

Opzeggen lidmaatschap

Informatie voor nieuwe leden

Huishoudelijk reglement VKW 2019-07