Kleutergym

We proberen om kinderen spelend allerlei vaardigheden aan te bieden. Er is een aantal basis bewegingsvormen. Klimmen en klauteren, rollen en duikelen, springen, schommelen, zwaaien en balanceren.

Gym is goed voor de ontwikkeling van het kind. Naast dat de kinderen actief bewegen, leren ze o.a. wat hun lichamelijke mogelijkheden zijn, krijgen ze zelfvertrouwen, oefenen hun grove motoriek, worden ze gestimuleerd zelfstandig te bewegen en om in een groep met elkaar om te gaan (sociale vaardigheden).

Kom gerust eens kijken en meedoen! Kleuters mogen 2 keer proef meedoen en daarna kan worden besloten wel of geen lid te worden. Natuurlijk mag papa of mama ook een keertje mee kijken als het nog spannend is. Graag zien we jullie in de sportzaal van de Groene Borg (MFA). Bij de proefles wordt een aanmeldformulier meegegeven welke later ingevuld weer in de les mag worden ingeleverd. Onder informatie vindt u de lestijden.

Kleding

Kinderen bewegen het liefst in makkelijk zittende kleding. Een t-shirt en een broekje is voldoende. Daarnaast is het belangrijk om aandacht te besteden aan schoeisel. Gymschoenen hebben de voorkeur, maar er mag eventueel ook op blote voeten gegymd worden.

Vragen

Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact op met een van de bestuursleden via secretaris@vkwgym.nl of via het contactformulier.