Turnselectie

Tijdens de recreatielessen kan blijken dat je voldoende talent en ontwikkeling laat zien. Dan kunnen we je voor de turnselectie uitnodigen. De train(st)ers bepalen wie er in de selectie komt. Er zijn bij de selectie verschillende niveaus. Er wordt gekeken welk niveau bij jouw ontwikkeling en leeftijd past.

Wedstrijden

Als lid van de turnselectie ben je verplicht om mee te doen aan RWS wedstrijden.

Kleding

Aan de wedstrijden neem je deel in het verplichte VKW turnpakje.

Kosten

Voor leden van de turnselectie geldt een extra bijdrage die afhankelijk is van de hoeveelheid lessen die wordt gevolgd. Bij selectie wordt hier aanvullende informatie over verstrekt.  Zie verder bij contributie.

Vragen

Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact op met één van de bestuursleden via secretaris@vkwgym.nl of via het contactformulier.

Onderdelen

Sprong: Een sprong is een snelle krachtexplosie: na een aanloop en krachtige afzet spring je in enkele seconden over het toestel. Het valt niet mee om daarna perfect tot stilstand te komen!

Brug ongelijk: Met brugoefeningen merk je hoe belangrijk het is om je armspieren goed te ontwikkelen. Je stemt je bewegingen goed op elkaar af. Dat eist coördinatie van je bewegingen. Je wisselt oefeningen voortdurend af met zwaaien, hangen en steunen. Beheersen van je beenspieren leer je tegelijkertijd, want het is de bedoeling dat die mooi gestrekt meezwaaien.

Evenwichtsbalk: Het werken op de evenwichtsbalk is een kwestie van de juiste bewegingstechniek. De oefeningen leer je eerst allemaal op de grond net zo lang tot je ze goed beheerst. Natuurlijk is het veel moeilijker om de oefeningen toe te passen op de smalle evenwichtsbalk. Veel oefenen zorgt dat je de juiste lichaamsspanning krijgt om op 10 cm breed bijvoorbeeld een handstand te maken.

Vrije oefening: Bij de vrije oefening werk je op een langemat of een vloer van 12 bij 12 meter. De muziek is erg belangrijk en die is één geheel met je oefening. Je bouwt een vrije oefening op naar eigen kunnen, precies zoals die bij jou past. Je beweegt afwisselend snel en langzaam, springt hoog en ver, maakt salto’s. Acrobatische oefeningen wissel je af met dansachtige gymnastiek. Al doende merk je wat je eigen specialiteit is.