Peutergym

Wat houdt peutergym in?

Eigenlijk te veel om op te noemen: we gaan dansen, springen, sluipen als een tijger, zwaaien in de touwen, spelen met ballen, hangen aan de ringen, een koprol maken, springen op een luchtkussen, maar ook spelletjes doen, jan huigen in de ton, zakdoekje leggen, tikkertje en nog véééél meer!!

Gym is goed voor de ontwikkeling van uw kind. Naast dat de kinderen actief bewegen leren ze o.a. wat hun lichamelijke mogelijkheden zijn, krijgen ze zelfvertrouwen, oefenen hun grove motoriek, worden ze gestimuleerd zelfstandig te bewegen en om in een groep met elkaar om te gaan (sociale vaardigheden).

Kleding

Kinderen bewegen het liefst in makkelijk zittende kleding. Een t-shirt en een broekje is voldoende. Daarnaast is het belangrijk om aandacht te besteden aan schoeisel. Gymschoenen hebben de voorkeur, maar er mag eventueel ook op blote voeten gegymd worden.

Vragen

Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact op met één van de bestuursleden via secretaris@vkwgym.nl of via het contactformulier.

Momenteel biedt VKWgym geen peutergym aan. Zelfstandige peuters van ongeveer 3,5 jaar mogen al meedoen met de kleutergym.