Hallo ik ben Lotte Wolting.

Ik ben 12 jaar en zit nu net in het 1e jaar van de Havo op de CSG Beilen.
Mijn hobby’s zijn uiteraard turnen en gym en tekenen en dansen vind ik ook erg leuk.
Ik zit op Turnen en Gym hier bij VKW, ik zit al sinds mijn vierde op deze club en vind het een super gezellige en leuke club.

Het meeste ben ik bezig met turnen, dat doe ik nu ongeveer 4 seizoenen. Dat doe ik op maandag avond en zaterdag ochtend in de ouderen selectie. Ik krijg turnles van Nienke Ijmker en Inge Santing. We zijn dan vaak bezig op brug, balk, vloer en sprong. Mijn favoriete onderdeel is balk, maar airtrack vind ik ook heel leuk, dat is een soort lange opblaasbare mat. Het leukste om te doen vind ik dan denk ik ook nieuwe series springen op de airtrack.
Het leukste van turnen vind ik dat het uitdagend en soms ook wel een beetje spannend is, zo kan ik mezelf ook nieuwe dingen leren door ze te proberen.

Ik ben nu aan het oefenen voor de kip op de Brug en voor de radslag op de balk.
Op turngebied was het afgelopen jaar voor mij echt een topjaar, ik heb veel geleerd bijvoorbeeld op hurken op brug, arabier- flikflak op vloer en nog veel meer.

En dan heb je natuurlijk de wedstrijden. Ik zat dit jaar in de categorie RWS B en heb best veel bereikt. Zo ben ik bij de 2e RWS B wedstrijd 2e geworden, op de provinciale kampioenschappen ben ik 1e geworden en op de toestelfinales ben ook 1e geworden op balk. Bij de clubkampioenschappen van dit jaar hier bij de vereniging ben ik ook nog 1e geworden.

Dan heb ik op woensdag ook nog gym. Ik zit daar in de groep 12 jaar en ouder.

Ik krijg gymles van Femke Laroo en vind dat heel gezellig. Gym is wat speelser en soms iets makkelijker dan turnen, maar natuurlijk kun je jezelf ook altijd weer uitdagen. En dan heb ik vorig jaar nog een assistenten cursus gedaan. Ik heb toen niveau 1 gedaan. Dat houdt in dat ik nu officieel mag assisteren in het bijzijn van een lesgever.

Tijdens mijn cursus ben ik begeleid door Linda Wolting, Femke Laroo en door Willemijn de Noord. In die cursus gaf ik kleine lesjes aan groepjes kinderen, groot en klein.

Ik heb tot nu toe hele leuke en gezellige jaren gehad bij VKW en heb nu al heel veel zin in de uitvoering. Ik hoop dat we veel spannende dingen gaan laten zien en dat we ook gaan dansen.

Groet Lotte